Groeiende belangstelling voor barbecue in de winter

Leestijd: 2 minuten

Groeiende belangstelling voor barbecue in de winter. In speciaal aangelegde buitenkeukens en op diverse soorten tuinbarbecue’s wordt vooral het wat luxere vlees in de maanden december, januari en februari bereid.

 

Er wordt steeds meer het hele jaar door gebarbecued, dus ook het winterseizoen is uitermate geschikt om samen te genieten van een lekker
stuk vlees. ‘Er zit duidelijk groei in’, constateert worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt. ‘In de wintermaanden liggen er kansen voor slagers als het gaat om luxe kalfsvlees, lamsvlees en rundvlees. Het gaat dan niet zozeer om de grote vleespartijen zoals bij de zomerbarbecue’s, maar vooral om de bovenkant van de markt.
Denk aan lamskoteletten met dennenaalden op het vuur, gelardeerd met oregano en knoflook’, geeft de schrijver van diverse handboeken voor de slager als voorbeeld. ‘Côte de Boeuf, gerookte varkensrib en de tomahawk zijn ook heel geschikt, alleen zal de slager dat richting klant goed moeten begeleiden.

Dit soort vlees is niet eenvoudig te bereiden.’

barbecue in de winter

Vleeswaren

Ook aan Interkring Vers is de opmars van de winterbarbecue niet voorbijgegaan. ‘Naast de wat grote stukken vlees en ‘low & slow’ cooking valt er ook veel te combineren met vleeswaren. Hierbij denk ik aan (gekookte) ham, spek, maar wellicht ook worstsoorten.

Daarnaast hebben we een aantrekkelijk assortiment om de barbecue-maaltijd mee aan te kleden, zoals onder meer salades en brood,’ stelt Jeroen Wolters, Office Manager van Interkring Vers.

Warm terras

Paul van Trigt legt verder uit dat de barbecue in de winter geschikt is voor de maanden december, januari en een deel van februari. ‘Wél zullen goede omstandigheden moeten worden gecreëerd. Dus op een warm terras zitten is van belang.

Wanneer je koude voeten hebt, is het vlees echt een stukje minder lekker.’

Buitenkeukens

Slager Gertjan Kiers, schrijver van de Vleesbijbel en regelmatig op tv te zien als promotor van het ambacht, deelt de mening van Van Trigt en Wolters. ‘Met de opkomst van vele soorten barbecues in tuinen en speciaal aangelegde buitenkeukens is het bereiden van vlees, groente of fruit allang geen puur zomerse activiteit meer.
Op de barbecue wordt het hele jaar rond gebakken en gekookt. Als middelpunt van een gezellig samenzijn en als hulpmiddel en verlengstuk van de keuken is de barbecue in de winter zeker niet meer weg te denken.’

Bericht delen op social media

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

meer vers

* afmelden kan altijd bij elke mailing die je van ons ontvangt.

Alsjeblieft! profiteer 

elke week van mooie kortingen

Scroll naar top
meer vers aanbiedingen

Ontvang onze 'meer vers' en profiteer direct van interessante prijzen. Rechtstreeks in je mailbox
Elke 14 dagen weer.

No worries, als je geen extra korting meer wilt schrijf je gewoon weer uit.