Exotische groenten

Exotische groenten

0 Comments(s)

05 03 2018

Hierbij ontvangt u ons wekelijkse groentenieuws. Zo hebben we in deze nieuwsbrief leuke onderwerpen als exotische producten, Green Red pruim en producten van de week. Oftewel, veel leesplezier!

Exotische groenten

Mooie en bijzondere producten om eens uit te proberen voor uw onderneming.

Chayote

Chayote

De chayote heeft stevig vruchtvlees en een zachte pit die ook nog eens eetbaar is. Oorspronkelijk komt de vrucht uit Midden-Amerika. Qua smaak heeft het iets weg van de komkommer, maar dan met iets meer bite. Lekker om te stoven, koken of te bakken. Ook erg fijn om zo op te eten of als onderdeel van een salade.
Collo à 8 kilo.

cassave

cassave

Deze wortel lijkt qua smaak en structuur op de aardappel, maar is net iets steviger. Het heeft een nootachtige smaak wat perfect is om er chips en/of friet van te maken. Zeer geschikt om te koken, bakken, frituren of te stoven. De wortel is niet geschikt om rauw te eten.
Collo à 18 kilo.

sopropo

Sopropo

Deze rimpelige reuzenkomkommer heeft een bittere smaak. Er bestaan verschillende soorten sopropo’s, waaronder de Thaise en de Surinaamse. Wij hebben de Surinaamse sopropo’s in ons assortiment opgenomen. De Surinaamse sopropo is dikker en donkerder van kleur vergeleken met de Thaise. Lekker om te bakken samen met knoflook of leuk om te vullen met een gehaktmengsel en te garen in de oven.
Doos à 10 kilo.

Groene mango

Groene mango

De  groene mango is een onrijpe mango. Van oorsprong komt de vrucht van een Indiase boom, maar tegenwoordig groeien de mango’s overal waar het maar warm is om te groeien. Het heeft een ietwat zurig vruchtvlees en is daardoor perfect te combineren in een gezonde smoothie, chutney, curry of bijvoorbeeld in een frisse salade.
Doos à 13,6 kilo.

groene papaya

Groene papaya

Deze onrijpe vrucht heeft een variërende vorm van rond tot en met langwerpig. In de kern zit een holte gevuld met pitjes. De papaya wordt vooral veel gebruikt in de Aziatische keuken. Boterzacht en lekker zoet van smaak.
Doos à 10 kilo.

okra

Okra

Deze vruchtgroente lijkt een beetje op een kleine, hoekige courgette. De okra is iets pittiger van smaak en lekker om te verwerken in een salade, mee te bakken in een roerbakgerecht of lekker om te frituren. Ook op de BBQ doet de okra het perfect. Oftewel, een alleskunner!
Doos à 10 kilo.

green red pruim

Green red pruim

Deze Green Red pruim wordt ook wel de watermeloenpruim genoemd. Het heeft een rood-groenkleurige schil met een roodkleurig vruchtvlees. De kleur van zowel het vruchtvlees als de schil verandert tijdens het rijpingsproces. De buitenkant kleurt dan volledig rood en het vruchtvlees krijgt een mooie donkerrode kleur. Uniek zoet van smaak dat smaakt naar meer!
Collo à 5 kilo.

volg ons op social mediaGebogen pijltje

Archief

Categorieën