Expeditie naar het vlees van de koningin

0 Comments(s)

11 03 2019

Geachte vers-ondernemer,

A.S. vrijdag (15 maart 2019) vervolgen wij onze expeditie naar het vlees van de koningin. Deze speurtocht gaat ons naar België brengen.

In het pittoreske plaatsje Koolskamp in de provincie West-Vlaanderen hebben wij een ontmoeting met de bevlogen varkenshouder Stefaan Lambrecht.

Stefaan zat jaren geleden te eten in een Belgisch restaurant en trof daar geen varkensvlees aan op de menukaart. Gevraagd naar de reden waarom kreeg Stefaan te horen van de
chef-kok dat er geen lekker varkensvlees meer te koop is.

“Al het varkensvlees heeft één en dezelfde neutrale smaak, daarom zet ik het niet meer op de kaart”.

Voor de geschrokken Stefaan de reden om samen met dierenarts en varkens-goeroe Kees Scheepens direct op zoek te gaan naar een onderscheidend varkensras met bijzondere kenmerken.

De zoektocht van Stefaan eindigde bij de Koninklijke stallen van Queen Victoria waar hij kennis maakte met het oudste varkensras van de wereld. Ironisch genoeg komt dit ras oorspronkelijk uit
Vlaanderen waar de oude Kelten 400 jaar voor Christus erin slaagden om deze wilde varkens te domesticeren.

Toen Queen Victoria ontdekte dat dit unieke varkensras met uitsterven werd bedreigd, heeft zij de overgebleven varkens ondergebracht op haar boerderij.

Speciale gasten van Queen Victoria werden vanaf dat moment tijdens de banketten verrast met dit heerlijke varkensvlees. Stefaan heeft de varkens teruggebracht naar Vlaanderen en ze weer op de culinaire
kaart gezet.

De zeer aparte genetische eigenschappen van dit unieke varkensras, de smallere en fijnere spiervezels, in combinatie met een uitgelezen voeder, zorgen voor een excellent mals vlees met een zachte smaak.

Het vlees valt op door de donkere kleur en de specifieke marmering die de unieke sappigheid en de malsheid van het vlees al op het
eerste gezicht verraadt. Dit is varkensvlees op zijn best.

Een andere opvallende eigenschap van het vlees is de bijzondere, zoete smaak.

Wie weet ligt dit vlees straks bij U in de toonbank!

Vindt u het verhaal achter uw product ook zo belangrijk?

En zoekt u naar producten met een verhaal waarbij begrippen als duurzaamheid, diervriendelijkheid, milieuvriendelijk en vol van smaak geen vage verkooppraatjes zijn, maar glasheldere, zuivere en aantoonbare begrippen?

Wij als Palvé versgroep vinden dit ook belangrijk en zijn daarom altijd op zoek naar eerlijke en heerlijke unieke, exclusieve producten
waarmee onze klant het onderscheid kan maken in zijn of haar lokale markt en hij/zij een verhaal kan vertellen dat klopt van ‘kop tot staart’.

Daarom binnenkort in ons verstheater: Vlees van Koninklijke bloede met een verhaal zoals u dat nog nooit gehoord, gelezen of geproefd hebt.

Nieuwsgierig geworden?

Mail vlees van de koningin naar:

verkoop@palveco.nl of verkoop@jelco.nl en we houden u als eerste op de hoogte!

Archief

Categorieën

PalVéco Heerhugowaard

PalVéco B.V. Galileistraat 71-83 1704 SE Heerhugowaard

Jelco Leeuwarden

Jelco BV Icarusweg 5 8938 AX Leeuwarden

Vestiging Heerhugowaard

Palvéco bv

Galileistraat 71-83 1704 SE Heerhugowaard
Telefoon 072 - 5405533
Fax 072 - 5405388
Email verkoop@palveco.nl
KvK 36009209
B.T.W. NL005410538B01
NL 926 EG

Vestiging Leeuwarden

Jelco bv

Icarusweg 5 8938 AX Leeuwarden
Telefoon 058 - 288 4944
Fax 058 - 288 5135
Email info@jelco.nl
KvK 01056574
B.T.W. NL008917899B01
NL 209474 EG

Volg ons op Social Media