Herkomst varkensvlees steeds belangrijker voor de consument

Keten Duurzaam Varkensvlees

0 Comments(s)

23 01 2019

Herkomst varkensvlees steeds belangrijker

Consumenten hechten bij het kopen van varkensvlees steeds meer waarde aan informatie over de herkomst van het varkensvlees, én zijn bereid voor deze informatie extra te betalen. Uit onderzoek van Wageningen Economic Research is gebleken dat ruim de helft van de Nederlandse consumenten kiest voor producten met herkomstinformatie én een meerprijs. Duurzaam varkensvlees is voor de consument vandaag de dag dan ook belangrijker dan ooit.

Keten Duurzaam Varkensvlees in Canada als succesvol voorbeeld benoemd.

Bij Palvé versgroep zijn wij trots op ons Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Een reden om nog trotser te zijn, komt door een recent verschenen artikel op de Canadese website: www.allaboutfeed.net. Op deze website is eind 2018 een positief artikel verschenen over het ontstaan van Keten Duurzaam Varkensvlees en de huidige innovatieprojecten. Hierbij wordt onze keten als succesvol voorbeeld genoemd van integraal duurzame samenwerking waarbij de economische-, milieu- en sociale aspecten worden opgepakt.

De optimale balans tussen dierenwelzijn en milieu

Afbeelding afkomstig van Keten Duurzaam Varkensvlees

 

Alle schakels in onze keten dragen bij om deze aspecten te realiseren. Op deze wijze vormen wij een krachtige keten met duurzaam, maar vooral ook, lekker varkensvlees van puur Hollandse bodem.

Maar………… Geen keurmerk zonder een waterdicht controlesysteem.
Alle KDV-boeren worden daarom jaarlijks bezocht en gecontroleerd door de onafhankelijke ketenregisseur.

Hoe werkt deze certificering?

Bij onze keten werken wij met de Hoeve Certificering. De Hoeve Certificering is verantwoordelijk voor de certificering van alle ketenpartners van Keten Duurzaam Varkensvlees van boer tot groothandel. Alle KDV-partners werken volgens strenge eisen op het gebied van milieu, dierenwelzijn en diergezondheid. De Hoeve Certificering controleert of hieraan wordt voldaan én zet haar eigen ervaring binnen de varkenshouderij in om (nieuwe) ketenpartners middels een praktijkgerichte aanpak te ondersteunen bij de implementatie van de criteria.

Meer weten? Bezoek de website van Keten Duurzaam Varkensvlees: https://duurzaamvarkensvlees.nl

Het artikel op allaboutfeed vind je hier: https://bit.ly/2MnWHAo

Archief

Categorieën