Infood Magazine Lentespecial 2021

infood magazine lente special 2021
Leestijd: 3 minuten

Infood Magazine Lentespecial 2021

Het woord lente is afgeleid van de uitdrukking het “lengen der dagen”. Op 20 of 21 maart staat de zon precies boven de evenaar en duurt de dag even lang als de nacht. Na een periode van korte dagen, donkere avonden en koude nachten kijken we reikhalzend uit naar de lente.

De zon gaat weer schijnen en alles in de natuur wordt weer lekker fris en groen. Kortom, een mooi moment om ons voorjaarsassortiment voor te stellen zodat we met een frisse blik het voorjaar in kunnen. Zeg je lente, dan zeg je asperges. Vanaf begin april, soms wat eerder, is de “koningin der groente” weer verkrijgbaar.

Ook deze keer hebben we weer een aantal heerlijke specialiteiten geselecteerd waarmee u kunt uitpakken! De lente is ook vaak de aftrap voor het buiten koken en meer specifiek, BBQ’en. Hierover vertellen wij en Jeremy Vermolen u graag meer.
Dit kunt u verderop in het blad lezen.

Wij hebben ons uiterste best gedaan weer een uitgebalanceerd assortiment samen te stellen met mooie producten. Sommige passen traditiegetrouw in dit seizoen en zijn vertrouwd. Andere voor u misschien onbekend, wellicht kunnen we u verrassen! En als we de BBQ goeroes mogen geloven worden grote stukken vlees in 2021 “big” business.

Als laatste presenteren wij u in dit magazine nog enkele inspirerende recepten. Heeft u behoefte aan meer recepten, aanvullende informatie of een goed advies, dan staan de mensen van de verkoop binnen- en buitendienst graag tot uw beschikking.

Veel plezier met lezen!
Het verkoopteam van de Palvé versgroep

Asperge specialiteiten

Ieder jaar zo rond april steken ze hun kop weer boven het maaiveld. Elk jaar wordt er weer naar uitgekeken, de periode waarin we weer kunnen genieten van het “witte goud”! Omdat het aspergeseizoen maar kort is, hebben wij weer een aantal specialiteiten geselecteerd waarmee u uw klant volop variatie biedt om deze koningsgroente tot zich te nemen.
Leverkaas met asperge
ca. 2.150 gram
Veggie Lovers Aspergeworst
Vegetarisch – 10 x 100 gram
Jambon du Asperge
ca. 2.500 gram
Gerookte zalmsalade met asperge
bak á 1.000 gram

Voorjaars specialiteiten

Het voorjaar biedt de versspecialist veel moois. Met deze door ons geselecteerde specialiteiten haalt u het zonnetje in huis en tovert u een glimlach op het gezicht van uw klant.

Ei Peppadewsaladebak á 850 gram
Licht pittige, romige salade verrijkt met stukjes zoete peper.

Surinaamse kipsalade bak á 850 gram
Rijk gevulde salade met stukjes kip in licht pittige Surinaamse saus van gember, sambal en knoflook.

Trend: buiten koken met luxer vlees

Barbecue-meester Jeremy Vermolen, ook wel bekend van De Grote Tuinverbouwing op SBS6, merkt de laatste jaren dat we steeds vaker buiten aan het koken en bakken slaan. En gedurende nagenoeg alle seizoenen. Daar hoort dan een kwalitatief stuk vlees bij. ‘We eten met zijn allen wat minder vlees, maar als we het dan toch op het menu hebben staan, moet het ook goed zijn’, verklaart hij. Die trend valt óók in de buitenlucht duidelijk waar te nemen.

BBQ specialiteiten

BBQ-­en is niet meer weg te denken. Low & slow, rubs, grote stukken vlees… het houdt de consument ­- uw klant – ­zeker in deze tijd van het jaar bezig. Speel hier als versspecialist op in! Want met uw kennis en enthousiasme kunt u zich als echte BBQ specialist profileren.

Diverse recepten in het  Infood Magazine Lentespecial en in onze receptenbank staan nog meer recepten.

Spare ribs met laksaus

Degens
Benodigdheden:
  • 1.000 gram varkenssparribs
  • 30 gram/per kg Grillmmix Zhero
  • 40 gram/per kg Kotelet Kruidenmix
  • 30 gram/per kg Rib en Kipmelange
  • 100 gram/per liter Water Subliem Tumbling Mix LN
  • naar smaak Rib laksaus Chinees zoet
  • naar smaak Rib Laksaus Thais hot
  • • naar smaak Rib Laksaus Indonesch mild
  • naar smaak Rib Laksaus American Smokey Joe sweet

Bericht delen op social media

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

meer vers

* afmelden kan altijd bij elke mailing die je van ons ontvangt.

Alsjeblieft! profiteer 

elke week van mooie kortingen

Scroll naar top
meer vers aanbiedingen

Ontvang onze 'meer vers' en profiteer direct van interessante prijzen. Rechtstreeks in je mailbox
Elke 14 dagen weer.

No worries, als je geen extra korting meer wilt schrijf je gewoon weer uit.