Het was in september 2021 alweer een jaar geleden dat de Palvé versgroep afscheid heeft genomen van de reguliere kip en volledig is overgestapt op Wellfoort als nieuwe standaardkip binnen ons assortiment. In de markt merken we vandaag de dag dat campagnes van Wakker Dier zich steeds meer richten op organisaties die zich, in hun ogen, onvoldoende inzetten voor diervriendelijke vlees. We vangen signalen op dat Wakker Dier zich binnenkort met een campagne op de slagersbranche gaat richten. Dit zal zonder enige twijfel gaan leiden tot vragen van de consument naar de kip die er bij de slager wordt verkocht. Ben jij hier klaar voor?

Dankzij de Wellfoort kip hoef jij je hier als klant bij de Palvé versgroep geen zorgen over te maken. Wellfoort kip is niet alleen prijstechnisch interessant maar ook een kip met een lage CO2 uitstoot, kleine footprint en uiteraard een bijzonder, sterk en kloppend verhaal waarmee jij bij jouw klanten goed voor de dag kan komen.  Hoe dat verhaal precies in elkaar steekt, lees je hieronder:

Dankzij vitale kip nog gezonder genieten.

Kies je voor Wellfoort Farms, dan kies je voor pure kip. Grootgebracht door boerenfamilies met liefde voor hun vak en begaan met het welzijn van hun kippen. Wellfoort kip is volledig vrij van antibiotica. Da’s niet alleen goed nieuws voor de kip, maar ook voor jou. Want dankzij deze vitale kip kunnen je nog gezonder genieten.

Een vitalere kip.

Op de speciaal geselecteerde Wellfoort Farms staat aandacht centraal. De broedeieren komen van onze beste boeren en worden bij geselecteerde broederijen uitgebroed. Pasgeboren en kwetsbare kuikens krijgen meteen speciaal voer en kunnen gelijk drinken. Bij kuikens van reguliere kip kan dit wel tot 24 uur na het uitbroeden duren. Het Wellfoort kuiken heeft dus een veel vitalere start. We noemen dit early feeding.

Natuurlijk voer.

Voeding speelt een grote rol in het welzijn van onze kippen. Het voeren begint al in de broederij. In de stal wordt het dieet nauwkeurig afgestemd op de leeftijd van jonge dieren. Als de kuikens iets ouder zijn, genieten ze van een menu dat bestaat uit 100% natuurlijke granen en gecertificeerde soja. Dit draagt bij aan een gezonde en natuurlijke groei.

Gezonder voor jou.

Een gezonde kip is gezonder voor jou. Daarom gebruiken we geen antibiotica. Dit doen we niet alleen, maar kunnen we ook bewijzen want we laten dit door een onafhankelijke partij controleren en certificeren. Dankzij onze uitgekiende keten geniet jij bovendien van een veilig stukje kip. Van boerderij naar je bord: we hebben alles in eigen ketenbeheer. Zo zijn we tot in detail op de hoogte. Altijd!

Duurzame keuze.

In vergelijking met andere soorten vlees (zoals rund, varken, sommige soorten vis) heeft kip een gunstige CO2 footprint. Kip heeft dus een lagere impact op het milieu. Kip komt op dat gebied zelfs in de buurt van plantaardige voedingsmiddelen. En die footprint wordt alsmaar kleiner. We werken namelijk elke dag aan nog slimmere oplossingen in voer, energie en leefomstandigheden.

Fijner van smaak.

Met Wellfoort kies je voor pure kip. En dat proef je echt. De mooie lichte kleur en de fijne, malse structuur van de kip valt in de smaak bij alle liefhebbers. 100% puur, 100% genieten!

Heb je vragen over Wellfoort of ben je benieuwd waarmee wij jou kunnen helpen met de verkoop van dit unieke concept? Neem dan contact op met onze verkoopafdelingen in Heerhugowaard en Leeuwarden. Ons verkooppersoneel staat met raad en daad voor je klaar.

www.wellfoort.nl

'Meer vers' ontvangen?

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in
Kies je relatie tot ons
Kies je branche
Je moet akkoord gaan om in te schrijven

'Meer vers' bekijken?

Week 21 - 22