Nieuw & Lekker

0 Comments(s)

28 05 2018

Hierbij ontvangt u ons wekelijkse groentenieuws. Zo hebben we in deze nieuwsbrief heerlijke onderwerpen als Hollandse kersen, artisjokken, Star Ruby en bonenkruid. Oftewel, veel leesplezier!

Hollandse kersen

Afgelopen week hebben wij van het Kersenboertje de eerste Hollandse kersen mogen ontvangen. Het Kersenboertje is de kersenteler van Almere. Het zijn heerlijke Hollandse kersen op een natuurlijke wijze in de kas geteeld. In het jaar 2000 is de familie Herbert begonnen met de rozenteelt. Na 15 jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en zijn zij begonnen met de kersenteelt. Zo hebben wij momenteel de Merchant kers in ons assortiment van het Kersenboertje opgenomen. Tamelijk grote kersen en donkerrood van kleur. De kersen hebben stevig vruchtvlees en een lekkere zoete smaak.

De Merchant kersen zitten verpakt in een doosje van 250 gram. (Collo à 8 x 250 gram)

Nieuwe oogst

Artisjokken uit Frankrijk

Momenteel hebben wij prachtige artisjokken van het kwaliteitsmerk Prince de Bretagne uit Frankrijk ontvangen. Een artisjok is de bloemknop van de distelplant. Wanneer de plant gaat bloeien, gaan de blaadjes open en ontstaat er een paarse bloem. Artisjokken worden geplukt voordat ze in bloei staan, aangezien de artisjokken anders niet eetbaar zijn.

De volgende artisjokken hebben wij in ons assortiment opgenomen:

  1. Grote artisjokken (collo à 15 stuks, Frankrijk)
  2. Mini paarse artisjokken (collo à 54 stuks, Frankrijk) Vanaf woensdag 30 mei a.s.
Artisjokken

Grapefruits Star Ruby

Grapefruit star Ruby

Wij hebben de nieuwe oogst grapefruits uit Zuid-Afrika ontvangen. Het ras ‘Star Ruby’ staat bekend om haar goede kwaliteit en zijn ook nog eens erg lekker! Vol van smaak, niet bitter en enorm sappig. Goed te combineren in een salade, ijsje of lekker in een smoothie.

Bonenkruid

Bonenkruid

Wij hebben de nieuwe oogst bonenkruid van eigen bodem ontvangen. Het zijn groene langwerpige blaadjes met een peperige en kruidige smaak hebben. Perfect te combineren in bonengerechten, salades en soepen.

Archief

Categorieën