Nieuwe oogst

0 Comments(s)

22 05 2018

Hierbij ontvangt u ons wekelijkse groentenieuws. Zo hebben we in deze nieuwsbrief heerlijke onderwerpen als nieuwe oogst Zespri Green, Hollandse zeekraal, Doré aardappel en Opperdoezer Ronde. Oftewel, veel leesplezier!

Zespri green

Goed nieuws! Naast de Zespri SunGold kiwi’s, zijn er nu ook de Zespri Green uit Nieuw-Zeeland. Deze kiwi is fris, sappig en pittig tegelijk. Een smaakvol tussendoortje en boordevol vitamines. Zeer geschikt in smoothies, rucola- en andijviesalades, sandwiches en fruitsalades.  De groene kiwi is het hele jaar verkrijgbaar; van mei t/m november komt de kiwi uit Nieuw-Zeeland en de overige maanden uit Italië en Frankrijk. 

Zespri green

Hollandse zeekraal

Hollandse zeekraal

Ook de nieuwe oogst Hollandse zeekraal uit Zeeland is er weer. De plant neemt zout op tijdens de groei en heeft daardoor een zilte smaak. Vroeger werd de zeekraal vooral door de armen op de schorren en langs de dijken afgesneden. Tegenwoordig is deze zilte groente een specialiteit. De zeekraal uit Zeeland smaakt anders dan zeekraal elders. Het is malser en ook zouter. Lekker zilt van smaak en een echte seizoensgroente!
De zeekraal is verpakt in een doos van 1 kilo.

Doré aardappel

Dore

Vanuit Spanje hebben wij de nieuwe oogst Doré aardappel ontvangen. Het is een vroege, kruimige aardappel met een volle romige smaak. Heerlijk in puree, stamppot of aardappelsalade.
Collo à 8 x 2,5 kilo

Opperdoezer Ronde

Opperdoezer Ronde

De eerste kistjes Opperdoezer rondes zijn ook weer binnen. Alleen de aardappels binnen een straal van één kilometer om de kerk van het Westfriese plaatsje Opperdoes zijn geteeld mogen Opperdoezer Ronde heten. Het is een kleine ronde aardappel met een dunne kwetsbare schil, een vrij gele kleur en een bijzondere smaak. Lekker om te bakken, frituren of lekker in een salade.
Collo à 6 kilo per doos

Archief

Categorieën