Onderscheidend lekker

Groentennieuws

0 Comments(s)

12 02 2018

Hierbij ontvangt u ons wekelijkse groentenieuws. Zo hebben we in deze nieuwsbrief leuke onderwerpen als roze knoflook, nashipeer uit China, producten van de week en nog vele meer. Oftewel, veel leesplezier!

Roze het leukste

Een bijzondere knoflook die behoort tot één van van de lekkerste knoflookvarianten. De roze knoflook wordt geroemd om haar fijne en zoete smaak, haar grotere tenen en lange houdbaarheid. Erg lekker om te verwerken in diverse gerechten.

Verkrijgbaar in een mand à 6 kilo.

Roze knoflook

Aziatische peer

img34

Met de nashipeer uit China kunt u zich echt onderscheiden. Een zeer smakelijke peer die meer bekendheid verdient. De peer komt oorspronkelijk uit het oosten van Azië en is een kruising tussen een peer en een appel. De sappige vrucht heeft de smaak van peer en het uiterlijk van een appel. Voorzien van een dunne. gele schil met sappig, wit vruchtvlees. Fris en zoet van smaak. Het beste te bewaren in de koeling voor de lekkerste smaak.

inspiratie

De nashipeer is perfect om uit de hand te eten, maar ook erg lekker om te verwerken in salades, taarten of bijvoorbeeld in yoghurt. In deze peer zit een enzym dat vlees mals maakt en daardoor perfect is om te verwerken in marinades. De nashipeer is erg lekker om te bakken in de oven met kaneel en te serveren met noten en ijs. Vind het recept door op onderstaande button te klikken.

nashipeer

WINTERS LEKKER

zuurkool

Perfect om lekker te eten in de winter; zuurkool. Zuurkool begint als witte kool en wordt licht gezouten zo’n 3 tot 8 weken bewaard. Een licht verteerbare groente, mildzuur van smaak en rijk aan vitaminen.

tomatillos

img46

Deze vruchtgroente wordt ook wel de Mexicaanse aardkers genoemd. Het is een ronde, groene bes omhuld door een papierachtig omhulsel. De bes bevat veel kleine zaden en het vruchtvlees heeft een zure/wrange smaak als ze nog groen zijn. Perfect in combinatie met chilipepers in een saus of in een compote. De tomatillos zijn op dit moment beperkt beschikbaar.

producten van de week

producten van de week

volg ons op social media Gebogen pijltje

Archief

Categorieën