Rode bieten taartje met zoetzuur, geitenkaas en frambozenvinaigrette
Meer recepten
Menu
Rode bieten taartje met zoetzuur, geitenkaas en frambozenvinaigrette
Unilever Food SolutionsSommige combinaties behoeven geen uitleg…. Een waar feest van smaken en structuren op een bord.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 10 personen
Equipment
- Kookpan
Ingrediënten
Bereiding
- 150 gram rijstazijn
- 300 gram suiker
- 3 stuks rode ui
- 3 stuks rode chili peper
Tarte Tatin
- suiker
- 10 stuks rode bieten gekookt
- 10 plakken roomboter korstdeeg
- 250 cc water
Opmaak
- 150 gram bietensla
- 300 gram geitenkaas
- 1 dl Hellmann's Raspberry Vinaigrette Vloeibaar
Instructies
- BereidingKook de rijstazijn met de suiker en de rode chili peper. Maak de rode uien schoon en snijd ze in reepjes. Voeg de gesneden uien toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Laat de uien in het vocht afkoelen.
- Tarte tatinKook de suiker met een klein beetje water tot karamel. Verdeel de karamel over de vormpjes (Æ 12 cm). Snij de gekookte bieten in plakjes en verdeel ze over de vormpjes. Steek het korstdeeg uit met een steker (Æ12 cm) en prik er gaatjes in. Verdeel de deegplakjes op de bietjes. Bak de bietentaartjes in de oven op 180°C gedurende circa 15 minuten. Haal de taartjes uit de vormen en verdeel ze over de borden.
- OpmaakVerdeel de geitenkaas en het bietenblad over de taartjes. Maak het geheel af met frambozenvinaigrette.
Trefwoord Chili peper, rijstazijn, rode ui, suiker