Zeldzaam lekker

Omslagfoto

0 Comments(s)

22 01 2018

Hierbij ontvangt u ons wekelijkse groentenieuws. Zo hebben we in deze nieuwsbrief leuke onderwerpen zoals bijzondere producten, monniksbaard, Moro bloedsinaasappel, producten van de week en nog vele meer. Oftewel, veel leesplezier!

Zeldzame groente

Monniksbaard

Deze eenjarige plant groeit voornamelijk in de zoute moerassen langs de stranden van de Middellandse Zee en de Atlantische kust van Portugal. De  oorspronkelijke naam komt van het Italiaanse barba di frate, wat ook wel monniksbaard betekent. Deze zeldzame groente wordt de Italiaanse zeekraal genoemd vanwege de vorm en zoute smaak. Erg lekker om rauw of na kort bakken en/of blancheren te eten. Fijn te combineren met olijven, kappertjes, knoflook en een beetje citroen of combineer de monniksbaard eens met witte vis. Zeldzame groente wat smaakt naar mineraalrijke spinazie.

De monniksbaard is bij ons beschikbaar en het seizoen loopt tot eind maart

moro bloedsinaasappel

Moro bloedsinaasappel

Deze bloedsinaasappels komen uit Sicilië waar boeren hun citrusboomgaarden op vulkaangrond verzorgen. Door de rijke vulkaangrond hebben de bloedsinaasappels een dieprode kleur en een volle smaak. De Moro kenmerkt zich door de rode schil en rood, zoet vruchtvlees. Zeer geschikt om te persen of om zo uit de hand te eten. Ook heerlijk om te verwerken in desserts of bijvoorbeeld salades.

Producten van de week

Producten van de week

Volg ons nu ook op social media Gebogen pijltje

Archief

Categorieën